Poza saptamanii

Nora și Robi

Recunosc. Navighez adesea nostalgic printre pozele mele de pe Flickr fiindca reprezinta un soi de istorie personala, mai ales in perioada 2006 - 2009. In timpul unei asemenea sesiuni acum doua saptamani mi-a venit idea sa pornesc o campanie personala intitulata “o poza pe zi” care s-a concretizat prin promovarea zilnica a unei poze gazduite pe Flickr pe Facebook si Twitter. Am inceput cu selectii din poze mai vechi, apoi saptamana asta am plusat cu publicarea a 4 poze noi-noute.

Chiar imi place ca am intrat intr-un soi de rutina, dar una cat se poate de placuta. Ma trezesc dimineata, ma pun la calculator, deschid Lightroom pe stomacul gol si navighez in stanga si-n dreapta pana gasesc o poza demna de publicat. Dupa vreo 20 de minute de prelucrari poza e pe Flickr iar link-ul pe Facebook. E timpul sa cobor la binemeritatul mic dejun.

Pana in acest moment cel mai mare succes a avut-o poza de mai sus. Pe departe. Nu ca numarul de vizualizari ar fi echivalent cu succesul dar e si el un indicator iar faptul ca poza a ajuns la peste 100 de accesari inainte de ora 12 spune ceva. Imi place si mie foarte mult cum a iesit, cu toate ca la nivel tehnic poza originala nu era una tocmai grozava. Fundalul era ars in totalitate si chiar si subiectii erau cam supraexpusi. Dar, dupa vreun sfert de ora de tras de slidere, asta dupa decizia critica de a face poza alb negru, aveam in fata ceva ce ma multumea din punct de vedere vizual. As putea spune ca asta e prima poza de-a mea dusa voit in zona “high key”. Practic nu prea am avut de ales… :)

Acestea fiind spuse, sper sa va placa si voua poza iar criticile sunt asteptate la adresa redactiei. Mi-e chiar foarte dor de vremurile cand primeam comentarii si favorite pe Flickr…

PS. Povestea iesirii la pozat cu Nora si Robi o las pe alta data.

Posted in: photos, română.

comments powered by Disqus

Navigate

Built from: _posts/2011/2011-09-16-poza-saptamanii.markdown.