Activitate distribuita

Sau pe unde mai activez pe Internet.

Ma gandeam de foarte multa vreme sa postez ceva de genul asta aici dar o voi face doar acum. Nu stiu de ce am intarziat, poate fiindca imi era lene sau nu eram sigur daca voi utiliza pe termen lung serviciile respective dar acum se pare ca m-am mai stabilizat. In sensul ca nu ma mai inregistrez in fiecare zi pe 6 site-uri doar pentru a le abandona in scurt timp, asa cum faceam acum cativa ani, cuprins de febra web 2.0.

Dar sa revenim! Intrebarea cheie: pe unde mai activez in mod curent?

Tumblr, mai precis pe Funicular. Mi-am facut tumblelog-ul prin 2009 dupa cate imi amintesc. Am inceput in super forta postand tone de magarii zilnic ca mai apoi sa fac o pauza destul de lunga. Apoi am reluat dar intr-un ritm mai normal. Acum sunt la 800 de post-uri care-s in majoritate prostioare fara valoare dar care imi plac in vreun fel sau altul sau ma fac sa zambesc. Ritmul de postare e variat, in functie de cheful care-l am sa impartasesc magariile care le gasesc pe Net.

Posterous, mai precis aici. Am incercat mai de mult Posterous dupa ce am citit despre el pe Download Squad si avand sindromul mai sus amintit, adica “E nou? Sho pa el!” am si sarit pe el. Verificand acuma vad ca l-am inaugurat de aproximativ un an, adaugand prima insemnare pe 22 martie 2010. Dupa “hello world”-ul initial contul a cam zacut in pericol de uitare pana intr-o noapte cand, plictisit la maxim in Budapesta am vazut un episod din net@night unde au amintit de serviciu. Moment in care am zis “hai sa-i mai dau o sansa”. Si i-am dat. E bine de stiut ca in Budapesta eu aveam un telefon de firma primit de la serviciul din Baia Mare prin care mai vorbeam cu cei de acasa iar Galaxy S-ul personal il foloseam cu o cartela de date primita de la firma la care lucram de acolo. Cartela avea trafic aproximativ nelimitat asa ca indata ce mi-am amintit de cont mi-a fost cumva la indemana sa fac poze in tot soiul de ipostaze si sa le trimit catre e-mail-ul de Posterous care le adauga automat pe blogulet. Un soi de foto blog fara pretentii. In plus se poate seta sa incarce automat tot ce pui pe el si pe Facebook plus alte multe servicii. Intr-un cuvant: e fain.

Cel mai recent hype e Foursquare care, am constatat recent, devine cu atat mai amuzant cu cat sunt mai multi prieteni / cunostinte pe el. Foursquare asta mie mi se pare ca a fost inventat de niste minti diabolice care se gandeau ca nu e de ajuns ca viata ta privata sa fie inexistenta atunci cand stai in fata calculatorului (hint, pe Facebook). Nu, trebuie ca si atunci cand iesi prin oras sa dai check in prin diferite locuri. Sa stie toti. Oricum, prinde fiindca vezi pe unde mai ies prietenii - incerci locuri noi.

Flickr e unul dintre suspectii mai vechi, dar despre el se stie ca l-am mentionat de nenumarate ori si am chiar si un sidebar aici in dreapta cu ultimele poze adaugate. Mai nou selectez foarte atent ceea ce urc pe Flickr, pentru snapshots / photo blog folosesc cum am spus mai sus Posterous iar pentru restul de poze Facebook. Ceea ce nu stiu cat e de bine ca din pozele de pe Facebook sigur nu voi mai face insemnari recapitulative de acest gen. Insemnari care imi face o deosebita placere sa le recitesc.

Mai folosesc destul de activ Google Reader. Activ in sensul ca dau share cu spor la ceea ce-mi place. Se poate vedea aici ce mi-a placut.

Si acum despre aia mari: pe Facebook activez dar mi-as dori sa nu activez si cu toate astea trebuie sa activez. Rezumat: e complicat. Iar Twitter il folosesc 99% pentru a urmari chestii care ma intereseaza (oameni sau servicii). Daca zic ceva pe Twitter ramane in majoritatea cazurilor fara nici un ecou, deci pentru a evita frustrarile nu ma prea obosesc. In schimb ma mai implic in discutii daca mi se par interesante.

Asadar cam asta as fi eu, acum, pe Net.

Posted in: web, technical, română, blog history.

comments powered by Disqus

Navigate

Built from: _posts/2011/2011-04-11-activitate-distribuita.markdown.