Film, ca la Baia Mare

Am fost ieri la film. La Cinema City-ul nostru cel de toate zilele din relativ noul nostru Mall. A fost si ocazie, zica cine ce vrea de ziua lui Valentin, dar noi 3 colegi de lucru ne-am luat prietenele si sotiile si ne-am prezentat. Se anunta un film bunicel: Gnomeo si Julieta. Desen animat axat pe eternul subiect de iubire interzisa - ceva destul de potrivit pentru ocazie.

Toate bune pana la cateva secunde inainte de inceperea filmului cand intra in sala 3 exemplare din subsoiul cercopitecus baimareanus. Unul dintre ei urla efectiv la mobil. Lumea ii sasaie, cateva fete ii zic chiar sa taca. Efectul a fost asemanabil cu cel al unui pumn de orez aruncat pe un perete. A continuat sa vorbeasca, pardon, sa urle. Binenteles nu puteau lipsi cuvintele cenzurabile, inserate din belsug in fiecare fraza. Ingrijitorul salii, un baiat firav de aveai impresia ca o adiere de vant o sa-l ia pe sus, ii zice discret unui prieten de-al urangutanului sa-i zica sa vorbeasca mai incet. Orez pe perete.

A inceput filmul si din fericire in majoritatea timpului a fost destul de tare incat sa nu se auda nimic din sala, dar in momentele mai linistite se auzea cum vorbeste nestingherit sau tocmai ii suna iar mobilul. Intr-o scena sensibila a filmului cand cei doi protagonisti tocmai se sarutau cu pasiune (adica pe cat de pasionat se pot saruta doi pitici de gradina) noi, restul de spectatori, am auzit si ca “Ba, nu intelegi ca n-am decat un milion!? UN MILION BA!”

Eu cred ca solutia ar fi ca Cinema City sa angajeze pentru orasele de genul baii mari niste bodyguarzi din soiul gorilelor care au grija de discotecile de la tara. Poate frica de a fi scos in pumni si picioare din sala ar mai potoli aceste specii a caror scop singular pare sa fie enervarea la culme a populatiei dornice sa se manifeste intr-un mod normal - indiferent in ce conjunctura. Eu nu m-as supara nici daca ar da pauza la film, ar aprinde luminile in sala si i-ar scoate in vazul tuturor.

Si chiar nu inteleg de ce trebuie mereu sa prind din astia si de ce doar la Baia Mare? Mi-e sila si rusine.

PS. Pe aceasi tema.

Posted in: life, movies, română.

comments powered by Disqus

Navigate

Built from: _posts/2011/2011-02-15-film-ca-la-baia-mare.markdown.